Skip to main content

HIJSEN VAN DE VLAG   

(Een vriendelijk verzoek aan de inwoners van Ulvenhout om de vlag uit te hangen).

09.00 uur HIJSEN VAN DE VLAG: op het terrein van de Pekhoeve.

VERSIERDE FIETSEN

Na het hijsen van de vlag gaan we met de versierde fietsen en Harmonie Constantia voorop door het dorp. AAN ALLE KINDEREN de uitnodiging met een mooi versierde fiets om 08.45 uur naar de Pekhoeve te komen. Er is voor alle deelnemers een attentie en de 3 mooist versierde fietsen komen in aanmerking voor een prijsje. Deze zullen direct na de fietstocht worden uitgereikt. Aansluitend kunnen de kinderen meedoen met de kinderspelen

KINDERSPELEN

De spelen vinden plaats op het terrein van de PEKHOEVE. Groep 1 en 2 starten direct na de prijsuitreiking van de versierde fietsen. Daarna de andere groepen (dit wordt omgeroepen).

Kinderspelen

Deelnemerskaarten (VERGEET ZE NIET) worden via de scholen uitgereikt en kunnen tijdens de spelen met een touwtje om de hals worden gedragen. Kaarten voor Ulvenhoutse kinderen, die niet in Ulvenhout naar school gaan, kunnen tot 10.30 uur worden afgehaald aan de tafel van Oranjevereniging Ulvenhout.   

PRIJSUITREIKING

Voor de schoolgroepen 1 en 2 om ongeveer 11.20 uur. De groepen 3 t/m 5 om ongeveer 11.40 uur en de groepen 6, 7 en 8 rond 12.00 uur. De speaker verzamelt de kinderen na afloop van de kinderspelen en laat de kinderen op volgorde van punten de prijzen uitzoeken. De punten worden opgeteld door de mensen aan de tafel van de Oranjevereniging. hierbij krijgt ieder kind een bonnetje voor een ijsje.

VOOR ALLE PEUTERS

De peuters kunnen dit jaar tussen 10.30 en 12.00 uur hun creativiteit kwijt in de knutselhoek. En daarbij hoort uiteraard wat lekkers te drinken, en na afloop een ijsje.

SNUFFEL-MINI-MARKT

Op de PEKHOEVE kunnen kinderen vanaf groep 3 tot 14 jaar van 14.00 tot 16.30 uur de door hen niet meer gebruikte spullen, zoals speelgoed, stripboeken e.d. (op z’n hoogst € 5.00 per spulletje) te koop aanbieden.

Het is niet toegestaan om dieren en echte handelsmerken te verkopen.

Deelname is gratis. Je kunt hiervoor een halve marktkraam bespreken, maar het is natuurlijk veel leuker om een eigen stand te maken. Je mag pas ná 13.00 uur in je aangewezen kraam! Via de scholen hebben de kinderen een Uitnodiging gekregen om hier aan deel te nemen.

ORANJE-LOTERIJ

Om 15.00 uur is de trekking van de ORANJE-LOTERIJ

JEUGD 12 t/m 16 JAAR

Voor de tieners staat dit jaar een jeu-des-boules toernooi op het programma.  Uiteraard zijn er weer lekkere prijzen te winnen.

Heb je zin? Kom dus voor een gezellige en sportieve middag met je vrienden en vriendinnen naar de Pekhoeve en doe tussen 13.30 uur en 15.30 uur mee aan het jeu-de-boules toernooi.

JEU-DE-BOULESTOERNOOI

Om ± 14.30 uur wordt er gestart met het JEU-DE-BOULESTOERNOOI. Hieraan zal door 48 teams worden deelgenomen.

DE ORANJEVERENIGING ULVENHOUT WENST ALLE DEELNEMERS EN BEZOEKERS EEN GEZELLIGE DAG TOE.

ZATERDAG 4 MEI 2024

D O D E N H E R D E N K I N G

19.00 uur: Herdenkingsdienst in de Laurentiuskerk met medewerking van een aantal muzikanten

19.45 uur: Harmonie Constantia staat opgesteld in de Jachtlaan. Direct na de dienst gaan we met vaandel en tromslag, in langzame pas naar het bevrijdingsmonument, op de groenstrook aan het Wilhelminaplein.

Na aankomst speelt Harmonie Constantia enkele koralen. Vervolgens kranslegging door een wethouder en de kinderen van beide basisscholen in Ulvenhout.

Blazen “Taptoe”

Klokslag 20.00 uur: 2 minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus .

Na deze herdenking gaan we met z’n allen onder aanvoering van de klanken van harmonie Constantia via de begraafplaats naar de Laurentiuskerk. Bij de graven van de gevallenen kunt u een witte bloem leggen.

Terug in de kerk kunt u onder het genot van een (gratis) kopje koffie of thee nog even samen zijn. Hier zal nog een korte presentatie worden gehouden rondom ’80 jaar bevrijd’.

UW AANWEZIGHEID WORDT ZEER OP PRIJS GESTELD.

Leave a Reply